Dominika Sławska - Włoch
Przepis na ciasto na pierogi bez jajka jest uniwersalny. Sprawdzi się na co dzień, ale i od święta, na przykład przy okazji Bożego Narodzenia. To ciasto na pierogi bez jajka jest sprężyste, elastyczne, mięciutkie i bardzo proste do zagniecenia. Zrobione według przepisu zawsze wychodzi. Tego przepisu używam nie tylko do klejenia pierogów, ale też do robienia uszek. Towarzyszy mi od początku mojej przygody z gotowaniem. Spróbujcie, a przekonacie się, że miałam rację. Oto ciasto na pierogi bez jaj!
4.68 (254 ocen)
Rabat -20% przy zakupach produktów za min. 99 zł. Rabat -25% przy zakupach za min. 299 zł. Rabat nalicza się po wpisaniu kodu promocyjnego: CLARINS2024. Rabat nie dotyczy produktów z linii Precious. Kod promocyjny działa do 25.04.2024 do godz. 7:00. Szczegóły na stronie www.
Twoje ulubione produkty w wyjątkowych cenach. Rabat do -40% na wybrany asortyment dostępny na cocolita.pl. Szczegóły na stronie.
Rabat do 40% na sprzęt, odzież i akcesoria sportowe dostępny w sklepie stacjonarnym i na Sportano.pl. Szczegóły w sklepie i na stronie.
Rabat 40% na wszystkie nieprzecenione produkty dostępny na christianlaurent.eu. Wpisz w polu kod rabatowy tuż przed finalizacją zamówienia. Szczegóły na stronie.
Rabat na całą kolekcję, zarówno rzeczy pełnowartościowych jak i przecenionych. Warunkiem skorzystania z promocji jest minimalny paragon o wartości 200 zł oraz okazanie/wpisanie kuponu dostępnego w wersji elektronicznej (online) Szaleństwa Zakupów oraz na stronach www partnerów Elle; Glamour; Viva.
Akcja nie łączy się z innymi akcjami/promocjami. Oferta i szczegóły dostępne w sklepach stacjonarnych i na diversesystem.com.
Rabat na kolekcję SS24 Guess oraz Marciano by Guess, z wyłączeniem kolekcji kapsułowych i carryovers. Dostępny w sklepach stacjonarnych oraz online na www.guess.eu/pl. Nie dotyczy outletów.
Ciasto na pierogi bez jaj jest bardzo proste do zrobienia. Pamiętajcie, że sekretem pysznych pierogów jest nie tylko farsz, ale i ciasto. Powinno być elastyczne i pozwolić się cienko rozwałkować. Dzięki temu nasze pierogi będą po prostu smaczniejsze.
Ciasto na pierogi najczęściej występuje w dwóch wersjach. Pierwsza najpopularniejsza opcja to przygotowania ciasta na pierogi z jajkiem. Dodatek jajka sprawia, że ciasto jest nieco twardsze, więc to dobry patent dla osób dopiero zaczynających uczyć się gotować. Twardsze ciasto nie będzie się rozpadać w trakcie klejenia pierogów, jak i podczas gotowania.
Z kolei ciasto na pierogi bez jaj to gwarancja bardziej elastycznych klusek. Ciasto dobrze się rozciąga, ale chwila nieuwagi podczas lepienia może oznaczać zrobienie w nim dziury. Jeśli nie czujecie się pewni w kwestii lepienia pierogów, wykorzystajcie pomocny gadżet, czyli formę do pierogów. Wystarczy rozłożyć w niej plasterek ciasta, nałożyć farsz i zamknąć formę. Pierogi gotowe!
Komentarze