ciasto na oleju migdałowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

tanio,szybko, smacznie, łatwo...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, płatki migdałowe 2 łyżki, truskawki świeże 3/4 kg

Ciasto na oleju migdałowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. miałam małe jajka "M" i użyłam 5 sztuk, mleko, olej cukier rózgą roztrzepać z 4 minuty
  • etap przygotowania 2. wsypać mąkę z proszkiem, płatki migdałowe i tylko chwilę je wymieszać
  • etap przygotowania 3. tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać ciasto na dno blaszki..... na cieście rozłożyć truskawki - jak są duże to połówki
  • etap przygotowania 4. ciasto piec w 200C około 40-45 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia
  • etap przygotowania 5. pozostałe truskawki zmiksować bez cukru i polać porcje ciasta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy