Ciasto na maślance

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybkie i tanie ciasto na każdą okazie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 5 sztuk
    - mąka: 5 szklanek
    - proszek do pieczenia: 5 łyżeczek
    - cukier: 1.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - olej: 1 szklanka
    - maślanka: 2 szklanki

Ciasto na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i cukier waniliowy i nadal ubijamy. Następnie dodajemy mąke, olej a na końcu maślanke. Wszystko ubijamy na gładką masę. Ciasto wlewamy do foremki i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut. Po upieczeniu i wystygnięcju ciasto posycujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy