ciasto na bułkach

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 15 min

łatwe i bardzo smaczne ciasto

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • BISZKOPT:6 jaj ,1 szklanka cukru , 1,5 szklanki mąki , 6 łyżek oleju , 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    KREM: 2,5 szklanki mleka 3 bułki zwykłe duże 20 dkg. wiórków kokosowych, 1 margaryna 1 szklanka cukru cukier waniliowy

    MASA: 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru 10 dkg. wiórków kokosowych

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto na bułkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka jeszcze chwile ubijając wlać olej na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać.Piec około 40 minut w blaszce o wymiarach 25cm*35cm
  • 2. KREM: bułki (najlepsze są takie z poprzedniego dnia)obrać ze skórki pokruszyć namoczyć w 1,5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z wiórkami i cukrem gdy zacznie wrzeć wlać namoczone bułki gotować jeszcze chwile. Ostudzić. Kostkę margaryny rozetrzeć dodawać stopniowo przestudzoną masę.
  • 3. Ostudzony biszkopt przekroić na pół przełożyć połową kremu przykryć drugą częścią biszkoptu i resztę kremu.
  • 4. MASA:Margarynę rozpuścić na patelni z łyżka cukru wsypać wiórki.Usmażyć na brązowo.Gorące wyłożyć na przygotowane ciasto.

Porady

Smażąc wiórki trzeba uważać bo lubią się szybko przypalić.Mleko 3,2 procent tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować