Ciasto na bułkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka jeszcze chwile ubijając wlać olej na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać.Piec około 40 minut w blaszce o wymiarach 25cm*35cm
2.KREM: bułki (najlepsze są takie z poprzedniego dnia)obrać ze skórki pokruszyć namoczyć w 1,5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z wiórkami i cukrem gdy zacznie wrzeć wlać namoczone bułki gotować jeszcze chwile. Ostudzić. Kostkę margaryny rozetrzeć dodawać stopniowo przestudzoną masę.
3.Ostudzony biszkopt przekroić na pół przełożyć połową kremu przykryć drugą częścią biszkoptu i resztę kremu.
4.MASA:Margarynę rozpuścić na patelni z łyżka cukru wsypać wiórki.Usmażyć na brązowo.Gorące wyłożyć na przygotowane ciasto.
Porady
Smażąc wiórki trzeba uważać bo lubią się szybko przypalić.Mleko 3,2 procent tłuszczu.
Komentarze