Ciasto miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 niepełne szklanki mąki tortowej+ 2 łyżeczki sody oczyszczonej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia wymieszać razem.
Masło drobno pokroić do miski, zmiksować, dodając cukier, potem jajka (stopniowo), następnie miód, mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodajemy mleko.
Wlać ciasto do blaszki i piec 1 godzinę w 180 st.
Na początku na 2 grzałki(góra, dół), a po 30-40 minutach tylko na dolną grzałkę.
Po upieczeniu można polać polewą i mamy doskonałe ciasto. Można pozostawić bez polewy i też będzie smaczne
Porady
GDY DODOAMY MIÓD LIPOWY OTRZYMAMY JAŚNIEJSZY KOLOR CIASTA.
MIÓD GRYCZANY SPRAWIA, ŻE CIASTO MA PIĘKNY KOLOR
Komentarze