CIASTO MILANO

4.5 (142 ocen)

pyszne ciasto z kremem budyniowo-galaretkowym

Składniki:

  • BISZKOPT: duża blacha
    5 jajek
    1 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    KREM:
    1 1/2 szkl. mleka
    1/2 szkl. cukru
    budyń waniliowy
    1 margaryna
    1 galaretka wiśniowa w proszku

    DODATKOWO:
    paczka biszkoptów
    polewa czekoladowa
    dżem wiśniowy
    herbata do nasączenia biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Ciasto milano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.

    KREM:
    Na mleku i cukrze gotujemy budyń, po zagotowaniu zdejmujemy z ognia, do gorącego budyniu wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń.

    WYKONANIE:
    Biszkopt nasączamy, smarujemy dżemem, następnie kremem. Biszkopty nasączamy w herbacie, układamy na kremie, polewamy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować