ciasto migdałowo-kokosowe

4.5 (181 ocen)

Nie tylko ładnie i kolorowo się prezentuje ale również wyśmienicie smakuje.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    6 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    Polewa czekoladowa
    Krem:
    2 opakowania śmietany śnieżki
    1 galaretka malinowa
    1 galaretka cytrynowa
    100g wiórków kokosowych
    80g płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto migdałowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno, ciągle mieszając dodać cukier a następnie żółtka.
  • 2. Do ubitej masy dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką.
  • 3. Powstałą masę biszkoptową podzielić na dwie części.
  • 4. Do jednej dodać kakao.
  • 5. Wylewać na blachę na przemian ciemną i jasną masę.
  • 6. Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 7. Przygotować kremy.
  • 8. Śmietany ubić według przepisu na opakowaniu. Podzielić na dwie części.
  • 9. Do jednej dodać ostudzoną i tężejącą galaretkę malinową i wiórki kokosowe
  • 10. Do drugiej części tężejącą galaretkę cytrynową i płatki migdałowe
  • 11. Ciasto przekroić na dwie części i układać masę różową, a potem żółtą.
  • 12. Przykryć drugim plackiem i polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować