Ciasto maślankowo-czekoladowe z bezą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i po 1 żółtku(9).Dosiewać suche i dolewać maślankę, ale już mieszając łyżka drewniana.Pod koniec po trochu dolewać olej ,dodać czekoladę i lekko wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40)
2.Rozsypać owoce, tutaj mrożony agrest.
3.beza-
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Zmniejszyć obroty miksera i przesiać kisiel, chwilkę wymieszać. Teraz dodać kokos i łyżką lekko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.Można zostawić taką bezę w ,,górach dolinach,, albo wyrównać.
4.Piec 40 min. w 180*.
5.Po przestygnięciu, polać e esy-floresy ,roztopioną czekoladą.
Komentarze