ciasto marchewkowe z kremem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto to jest pyszne i na pewno będzie każdemu smakowało.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • CIASTO:
    * 2 jajka
    * 3/4 szkl. cukru
    * 1/2 szkl. oleju
    * 1 szkl. mąki
    * 2 łyżeczki cynamonu
    * 1 łyżeczka kakao
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
    * szczypta soli
    * 2 duże starte marchewki
    KREM:
    * serek mascarpone - 250g
    * 50 g masła
    * 100 g cukru + trochę do posypania na górze
    * aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO : Jajka zmiksować z cukrem, a następnie dodać olej - dalej miksować.
  • 2. Mąkę przesiać razem z cynamonem, kakaem, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać szczyptę soli, a następnie miksować wszystko na jednolitą masę.
  • 3. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do masy. Dokladnie wymieszać.
  • 4. Ciasto przełożyć do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na około 40-50 min.
  • 5. KREM: Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać masło, cukier puder i aromat. Wszystko zmiksować na jednolitą masę.
  • 6. Po wystygnięciu ciasta, należy przeciąć je na pół i przełożyć kremem. Na górze można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować