Marchewkowe z bakaliami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Dla mnie było to dziwne połączenie składników, ale w efekcie wyszło smaczne ciasto :)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    1 kostka margaryny Palma z Murzynkiem
    4-5 średnich marchewek
    1 łyżeczka proszku do pieczenie
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    100g płatków migdałów
    1/2 szklanki orzechów laskowych
    5 łyżek wiórków kokosowych
    do dekoracji:
    polewa

Marchewkowe z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto marchewkowe przed upieczeniem 1. Całe jajka ubić z cukrem na puszysty kogel-mogel. Wymieszać kolejno z przesianą mąką, rozpuszczoną i przestudzoną margaryną, startą na tarce o drobnym oczku marchewką. Na końcu dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon i bakalie. Tak przygotowaną masę przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 20x35 cm.
  • Gotowe ciasto 2. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu udekorować polewą. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy