Ciasto marchewkowe inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto
- do miski wbić jajka dodać cukier miksować aż masa zrobi się biała Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem Na przemian z olejem dodawać do ciasta Cały czas miksować Dodać marchewkę i rodzynki piec 180 % 40 -45 minut do suchego patyczka blacha 20 na 40 cm
2.- galaretki rozpuścić w 500 ml wody zostawić aż ostygnie
- przygotować krem zagotować mleko z cukrem dodać kaszę i jak zacznie tężeć dodać margarynę cały czas gotować i mieszać aż się rozpuści margaryna zostawić ostudzić masa wygląda troszkę dziwnie ale to tak ma być
3.- Ostygnięte ciasto przekroić na połowę posmarować jedną warstwę 1/2 kremu
- Przykryć ciastkami moczonymi w alkoholu
- Dać tężejącą galaretkę
- Druga połowa ciasta resztę kremu
- Kolejna warstwa ciastek moczonych w alkoholu
- Na górę polewę : Składniki polewy dać do garnka prócz żelatyny zagotować cały czas mieszać dodać żelatynę dobrze rozmieszać polać ciasto
Komentarze