Ciasto marchewkowe

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest chrupiące i wszystkim smakuje

Składniki:

  • ● 40 dag młodych marchewek
    ● 1 szkl. mąki
    ● 17 dag masła
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 100 ml soku pomarańczowego
    ● po 10 dag migdałów i orzechów
    włoskich
    ● 4 jajka
    ● op. cukru waniliowego
    ● 9 g proszku do piecz.
    ● łyżka cynamonu
    ● 1/2 łyżeczki aromatu rumowego
    ● gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ścieramy na
    tarce o małych oczkach. Żółtka
    ucieramy z masłem i cukrami,
    mieszamy z bakaliami,
    przyprawami i aromatem. Dodajemy
    marchewkę i 1/3 soku.
    Do masy przesiewamy
    mąkę z proszkiem, wlewamy
    resztę soku. Mieszamy
  • 2. Białka ubijamy, mieszamy
    z ciastem. Pieczemy ok. 30
    minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować