ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

jest pyszne,zdrowe i wilgotne.

Składniki:

  • 4 jajka
    2 szklanki tartej marchewki
    2 szklanki mąki krupczatki
    szklanka oleju
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka sody
    łyżeczka cynamonu
    dowolny olejek(ja dałam pomarańczowy).

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę.Następnie cały czas ubijając,stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,sodę,cynamon i olejek .
    Na koniec,nie przerywając ubijania,powoli wlać olej i wsypać marchewkę..
    Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy,wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 stopni i pies przez 45 minut.Po 25 minutach pieczenia temperaturę zwiększyć do 180 stopni.
    Ciasto marchewkowe przełożyć dowolną masą.W moim przypadku przełożone jest masą budyniową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy