Ciasto marchewkowe

4.45 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszne ciasto piekę bardzo często. Uwielbia je mąż i mój 5-letni syn Mateusz.

Składniki:

  • ● 1 szklanka oleju
    ● 1 szklanka cukru
    ● 1 i 2/3 szklanki mąki
    ● 3 jajka
    ● 2 szklanki startej marchewki (na tarce o dużych oczkach)
    ● 1,5 łyżeczki sody
    ● 1,5 łyżeczki cynamonu
    ● 1,5 łyżeczki kakao
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.45 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto marchewkowe 1. Cukier ucieramy z olejem.
    Dodajemy po jednym jajku,
    a następnie wsypujemy stopniowo
    mąkę, cynamon, proszek
    do pieczenia, kakao oraz
    sodę.
  • 2. Dokładnie wszystko mieszamy.
    Na samym końcu dodajemy startą marchewkę
    i jeszcze raz mieszamy.
  • 3. Ciasto wlewamy do blaszki
    o wymiarach 24x30 cm. Pieczemy
    około 40 minut w bardzo
    gorącym piekarniku (190-
    200 °C). Wierzch polewamy
    polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować