Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym

0 (0 ocen)

Coś pysznego do kawy

Składniki:

  • ciasto
    - 60 dkg mąki
    - 1 kostka margaryny
    - 1 szklanka cukru
    - 1 proszek do pieczenia
    - 5 żółtek
    budyń
    - 3 łyżki śmietany
    - 3 budynie malinowe
    - 1 litr mleka
    - 6 łyżek cukru
    ponadto
    - 1 szklanka malin
    - 1 szklanka jeżyn
    - cukier puder do posypania ciasta

Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto
    - Z podanych składnik zagnieść ciasto podzielić na dwie części Jedną część rozwałkować wyłożyć ma posmarowaną blachę 26 /40 cm
  • 2. - Ugotować budyń Z litra mleka odlać szklankę mleka wymieszać w niej budynie Resztę mleka zagotować z cukrem jak się zacznie gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie gęsta masa
  • 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część ciasta dać na budyń piec ok 40 - 45 minut 180 stopni
    - Zimne ciasto posypać obficie cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy