1.Formę o wymiarach 18/26 wyłóż herbatnikami ,masę kajmakową podgrzej lekko w garnuszku ,przełóż na herbatniki i równomiernie rozprowadź.
Wyłóż kolejną partię herbatników,lekko dociskając.
Szklankę mleka zagotuj z cukrami ,proszek budyniowy rozprowadź 1/2 szklanki mleka i dodaj do gotującego się mleka,cały czas mieszając,aż powstanie gęsty budyń .
Na koniec dodaj masło i mieszaj do rozpuszczenia,chwilę przestudź,następnie wylej na herbatniki i równomiernie rozprowadź.
Na krem budyniowy wyłóż kolejną warstwę herbatników,lekko dociskając.
2.Żelatynę dodaj do gorącej wody,mieszaj ,aż się rozpuści,odstaw do przestudzenia,batoniki pokrój na niewielkie kawałki .
Zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno,pod koniec ubijania dodaj przestudzoną żelatynę,następnie pokrojone batoniki Lion,delikatnie wymieszaj.
Masę wyłóż na herbatniki ,posyp startą czekoladą.
Całość dobrze schłodzić.
Komentarze