Kubusiowe ciasto bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka i na końcu mąkę. Upiec.
2.Krem: z soku kubuś odlać około 1 szkl i w niej rozmieszać budynie, pozostały sok zagotować do gotującego wlać rozpuszczone budynie, mieszac aż ładnie zgęstnieje. Ciepły (ale nie gorący) budyń wylac na biszkopt, na wierzchu poukładac delicje. wystudzić.
3.Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl wody. śmietankę ubić na sztywno, dodać 2 łyżki cukru pudru i tężejącą galaretkę. W ten sposób przygotowane ptasie mleczko wylać na delicje. Schłodzić.
4.2 galaretki wiśniowe rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Wylać na wierzch. schłodzić.
Komentarze