Ciasto krówka z prażonymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier a następnie resztę składników. Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Pieczemy 20 min. w 180 stopniach.
2.CIASTO ORZECHOWE:
Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie za pomocą łyżki łączymy z resztą składników. Rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20 min.
3.KREM:
Masło ucieramy, dodajemy po trochu masę krówkową, ucieramy na jednolitą masę dodając spirytus dla podkreślenia smaku.
4.POLEWA KAKAOWA:
Rozpuszczamy margarynę z mlekiem, dodajemy kakao i cukier, mieszamy do rozpuszczenia składników.
5.POSYPKA ORZECHOWA:
Margarynę rozpuszczamy, dodajemy posiekane orzechy i cukier – podsmażamy na patelni na złoty kolor.
6.WYKONANIE CIASTA:
Ciasto orzechowe nasączamy, smarujemy dżemem a następnie kremem krówkowych, nakładamy biszkopt nasączony herbatą, polewamy polewą, posypujemy orzechami.
Komentarze