ciasto krówka

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasto, wyśmienite dla osób lubiących krówki.

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt z 5 jaj
    kostka masła
    500ml kremówki
    2 opakowania śmietan Fix
    2 budynie czekoladowe
    0,5l mleka + 1/2 szkl do rozrobienia budyniu
    1/2 szkl cukru
    herbatniki ok. 30 szt
    spirytus
    masa krówka (większa puszka)
    czekolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 5 jaj
  • 2. Budynie ugotować w 0,5l mleka + cukier. Do ciepłego budyniu dodać kostkę masła, jeśli powstaną grudki to należy rozbić je mikserem. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt.
  • 3. Na masę ułożyć herbatniki, skropić spirytusem.
  • 4. Na herbatniki wylać roztopioną masę krówkową, ułożyć kolejną warstwę herbatników, skropić spirytusem.
  • 5. Ubić kremówkę (pod koniec ubijania dodać śmietan fix), wyłożyć na herbatniki. Posypać starta czekoladą.

Porady

Wymiary blaszki: 24x34cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować