Ciasto krówka

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Smakuje rewelacyjnie

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 6szt jajka
    2szklanki mąka
    1szklanka cukier
    2łyżeczki proszek do pieczenia
    1łyżeczka kakao
    karmel z puszki
    2szt budyń śmietankowy
    600ml mleko
    margaryna kostka,pierniczki w lukrze
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka ubijamy z cukrem,dodajemy mąkę proszek do pieczenia i miksujemy.Ciasto dzielimy na 2 części,do jednej dodajemy kakao,pieczemy 2 placki.Gotujemy budyń,studzimy,zimny ucieramy z margaryną.Na jasne ciasto wykładamy krem budyniowy,na krem wykładamy pierniczki, pierniczki przykrywamy ciemnym ciastem.Na ciemne ciasto wykładamy karmel,na karmel możemy zetrzeć czekoladę lub posypać orzechami.

Porady

ciasto można namoczyć ponczem z herbaty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować