Ciasto kremowe

0 (0 ocen)

  • Średni

Ciasto kremowe to wspaniałe ciasto dla każdego i w każdym czasie.

  • Średni

Składniki:

  • - mleka: 4 szklanki
    - cukru białego: 0.75 szklanki
    - cukru waniliowego: 3 opakowania
    - margaryny: 125 gramów
    - żółtko jajka: 2 sztuki
    - mąki ziemniaczanej: 4 łyżki
    - maki pszennej: 4 łyżki
    - Mrożonego ciasta francuskiego: 2 opakowania
    - Cukru pudru do psypania: 20 gramów

Ciasto kremowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa:

    Mleko zagotować z cukrem i margaryną.
  • 2. Dodać żółtka i mąkę, zagotować.
  • 3. Ciasto kremowe :

    Jeden płat ciasta wyłożyć do natłuszczonej blaszki.
  • 4. Piec na złoty kolor w temp. 180*C
  • 5. Drugi płat ciasta upiec w ten sam sposób.
  • 6. Na jedno ciasto wylać gorącą masę.
  • 7. Przykryć drugim płatem cista.
  • 8. Wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy