4.Dodajemy marmoladkę. Ja dolatam swoją zrobioną z własnych wyhodowanych brzoskwiń.
Przepis tutaj:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/marmoladka-z-kawalkami-brzoskwin-z-dodatkiem-soku-z-pomaranc
5.Wlewamy maślankę.
6.Ucieramy wszystkie składniki.
7.Obieramy owoce kiwi. Drobno kroimy w kostkę.
8.Kiwi łączymy z ciastem.
9.Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem, o wym. 34x23 cm.
10.Pieczemy w 170 stop. C przez ok. 35 min.
Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
11.Wyjmujemy ciasto z blaszki. Gorące oprószamy cukrem pudrem różanym.
Przepis na cukier różany jest tutaj:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/cukier-rozany-9
12.Kiedy ciasto wystygnie kroimy go na małe kwadraty. Wykładamy na ozdobny talerz lub paterę.
13.Smacznego ;)
Porady
Składniki na ciasto powinny mieć temp. pokojową. Sypkie- przesiewamy.
Komentarze