Ciasto kominowe

0 (0 ocen)

Ciasto może trochę czasochłonne, ale przepyszne.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    1 margaryna Kasia\
    0,5 l mleka\2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru pudru
    cukier waniliowy

    Galaretka wiśniowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Ciasto kominowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt wg podanych wyżej składników w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie ugotować galaretkę i przestudzić ją.
  • 2. Masa: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem. Z 0,5 l mleka odlać pół szklanki i dodać do niej mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać zawiesinę wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Do utartej margaryny dodawać po łyżce otrzymanej zawiesiny "budyniu" i dokładnie utrzeć.
  • 3. Po przestudzeniu biszkopta przekroić go na dwie części. Na dolną wyłożyć masę. Z drugiej części biszkopta wycinać kieliszkiem krążki. Następnie przykryć dolny placek z masą ciastem z "dziurami". Następnie wykładać łyżką galaretkę w powstałe otwory i przykrywać wyciętymi krążkami ciasta. Na końcu polać ciasto polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

2.03 (983 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto "Zmierzch"

2.03 (983 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto "Zmierzch"

capri Dla amatorów delikatnych kawowych i czekoladowych smaków :) 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować