Ciasto kokosowe z kremem

5 (193 ocen)

To ciasto zawsze się udaje.

Składniki:

  • 3 jajka
    2 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    2 i ½ szklanki mleka
    100 g wiórków kokosowych
    4 łyżki kaszy manny
    1 szklanka mąki
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowe z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy 1 szklankę cukru, kaszę , wiórki i 2 szklanki mleka. Zagotowujemy ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
  • 2. Jajka miksujemy z 1 szklanką cukru, dodajemy olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i ½ szklanki mleka. Mieszamy i wylewamy połowę ciasta do tortownicy o średni. 24 cm. Pieczemy 15 minut w temp.180 stopni. Wyjmujemy i od razu wykładamy masę kokosową, następnie wylewamy resztą ciasta i pieczemy kolejne 20 minut.
  • 3. Wystudzone ciasto polewamy czekoladą i posypujemy kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować