Ciasto kokosowe na białkach

4.23 (255 ocen)

  • 15 min

Sposób mojej mamy na wykorzystanie białek! Pyszne wilgotne ciasto dla miłośników kokosów.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1 szklanka białek (5 dużych białek)
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki stopionego zimnego masła lub oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    można dodać aromat np. cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.23 (255 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowe na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni C. Blachę podczas pieczenia można przykryć folią aluminiową, aby się nie przypiekło

Porady

Z ciasta można przygotować także wyśmienite muffinki kokosowe (ok. 12 sztuk) Temperaturę pieczenie możemy zmniejszyć do 180 stopni C, jeżeli piekarnik bardzo przypieka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować