Ciasto kokosowo-miodowe z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko wlewamy do garnka podgrzewamy , gdy będzie gorące dodajemy kostkę margaryny , cukier , cukier waniliowy , miód oraz kakao. Gdy składniki się rozpuszczą wsypujemy kaszę manną ciągle energicznie mieszając ( najlepiej trzepaczką do jajek , by nie zrobiły się kluchy) Gotujemy 3-4 min na wolnym ogniu.
Gdy masa jest już gęsta dodajemy wiórki kokosowe - dokładnie mieszamy.
2.Polewa: Do garnka wkładamy margarynę podgrzewamy na wolnym ogniu do rozpuszczenia , dodajemy mleko , połamana na mniejsze kawałki czekoladę , cukier oraz kakao - podgrzewamy do rozpuszczenie się składników co chwila mieszając.
3.Blachę wykładamy połową herbatników , na wierzch wylewamy gotową masę z kaszy manny. Przykrywamy resztą herbatników na które wylewamy przygotowaną polewę-rozsmarowujemy ją po całości cista- posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Przykrywamy folią aluminiową ( by nie dotykała ciasta) odstawiamy do lodówki na parę h. u mnie na całą noc.
Komentarze