Ciasto kakaowo - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubić.Dodać cukier, utrzeć. Następnie dodać żółtka i wszystko jeszcze raz utrzeć.Do utartej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem .Wykładamy masę na blachę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Masa serowa:
Rozpuszczamy cytrynową galaretkę w połowie zalecanej wody, odstawiamy do stężenia. Margarynę ucieramy z twarogiem, dodajemy stężoną galaretkę i mieszamy.
Wierzch:
Rozpuszczamy pomarańczową galaretkę według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do stężenia.
Przekładanie:
Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy według schematu:
biszkopt + masa serowa + biszkopt + galaretka
Porady
Pod galaretkę wierzchu ciasta można też ułożyć banany.
Komentarze