Ciasto kakaowe z kremem cappuccino i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Przygotowanie jak biszkopt, białka ubij na sztywną pianę pod koniec dodaj cukier i dalej ubijaj. Odłóż mikser i delikatnie mieszając dodaj przesiane mąki z proszkiem, kakao i olej.
Przełóż do małej formy i piecz 35 minut w 180 *C.
Wystudź i przekrój tak aby powstały 3 placki, ja nasączyłam je sokiem wiśniowym z wodą.
2.Krem
Budyń ugotować na 2 szklankach mleka bez cukru, wystudzić. Masło zmiksować z kawą i cukrem, dodawać po łyżce wystudzony budyń. Krem podzielić na połowę i smarować blaty ciasta, na krem wyłożyć wiśnie lekko wciskając. Na wierz rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada z odrobiną masła lub mleka, albo polewa kakaowa.
Komentarze