Ciasto jogurtowe z rabarbarem i truskawkami polane miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki umyj, oczyść z szypułek i pokrój na połówki. Rabarbar umyj, obierz i pokrój w plasterki ok. 5mm. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Dużą keksówkę wyłóż papierem do pieczenia.
2.Jajko roztrzep dodaj pozostałe mokre składniki: olej, jogurt i pastę waniliową - wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj suche składniki. Gdy piekarnik będzie już rozgrzany zmieszaj składniki. wylej ciasto do formy, wygładź. Szybko obsyp rabarbarem i poukładaj truskawki, lekko dociskając. Piecz do suchego patyczka 40-60 minut. Ciepłe ciasto polej miodem.
Porady
Do ciasta możesz wykorzystać inne owoce.
Ciasto jest jeszcze lepsze na drugi dzień, gdy miód wsiąknie w ciasto.
Komentarze