Ciasto jogurtowe z galaretkami

4.47 (154 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne ciasto na zimno na jogurtach naturalnych z owocowymi galaretkami

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
    galaretka truskawkowa 1 opakowanie
    galaretka niebieska 1 opakowanie
    cukier puder do smaku
    jogurt naturalny 0,75 litra
    żelatyna 5 g
    mleko 0,5 szkl
    herbatniki 1 paczka
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Ciasto jogurtowe z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i pozostawić do stężenia.

    Żelatynę zalać mlekiem i pozostawić do napęcznienia. Następnie podgrzać aż żelatyna całkowicie się rozpuści, mieszać aby nie było grudek.

    Galaretki pokroić w kostkę.

    Formę do keksa wyłożyć folią spożywczą i dno herbatnikami. Do jogurtu dodać cukier puder do smaku, wymieszać. Wlać żelatynę i zmiksować. Wlać 1/3 masy do formy wrzucić kawałki kolorowych galaretek i zalać tak kilka warstw.

    Wstawić na kilka godzin do lodówki aby deser całkowicie stężał.

    Ciasto robiłam w formie keksówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować