CIASTO JOGURTOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ

4.48 (166 ocen)

  • 60 min

Ciasto delikatne ,lekko wilgotne w środku; z pysznymi porzeczkami ,komponuje się idealnie.Polecam do popołudniowej kawy;)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    100 g masła
    3/4 szklanki cukru
    2 jajka
    cukier waniliowy 1 łyżeczka
    mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    3/4 szklanki jogurtu naturalnego
    czerwone porzeczki ok 30 dag
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę.Dodać po jednym jajku.W osobnej misce wymieszać mąkę ,sól i proszek.Dodać do masy wymieszać ,następnie jogurt i wymieszać na jednolitą masę.Ciasto przełożyć do nasmarowanej tortownicy.Na wierzch wyłożyć porzeczki .Piec ok 45 min w 180 stopniach lub dłużej ;do momentu suchego patyczka.Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować