• Ciasto Jeż

    Dodane przez: bananek

  • Bardzo ciekawa propozycja na pyszne ciasto. A dzieciaki są nim zachwycone ;o)

  • Składniki

    Biszkopt:
    -6jaj ,
    -1szkl.cukru,
    -1szkl.mąki(1/2 ziemniaczanej i1/2 tortowej),
    -2łyżeczki proszku do pieczenia,
    -1łyżka wódki(lub octu)

    Krem:
    -4jajka,
    -20 dag cukru,
    -30 dag masła roślinnego,
    -kakao
    -marmolada lub dżem ,
    - migdały (słupki)
    -drażetki czekoladowe

  • Sposób przygotowania

    1.

    Upiec biszkopta a gdy przestygnie wyciąć z niego 3 spody w ksztalcie jeża(duży , średni, mały).

    2.

    Białka ubić na sztywno dodać cukier - wymieszać i dodać żółtka. Masło rozetrzec i dodawać po łyżce ubitych jajek.gdy powstanie krem dodac kakao.

    3.
    W przybliżeniu - krok 3

    Na talerzu ułożyc 1-wszy duży spód i posmarować go kremem na to 2-gi spód - posmarowac go dżemem na to 3-ci spód.Posmarować całego jeża kremem . Nos i oczy zrobić z drażetek a igły z migdałów.

  • Rady

    Wokół Jeża można poukładać kawałki zielonej galaretki dla lepszego efektu

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, słodki jeżyk
  • 1 komentarz

Dodane przez: bananek

bananek 21

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-30T21:47:39+02:00

1000 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »