Ciasto "Jadzia"

4.48 (184 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszne ciasto rozpływające się w ustach najlepiej smakuje na drugi dzień

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,60 dag mąki
    0,20 dag margaryny
    0,05 dag smalcu
    0,15 dag cukru pudru
    2 łyżki miodu
    2 żółtka
    5 łyżek śmietany
    1 łyżka sody
    1 łyżka proszku do pieczenia


    Masa:
    0,30 dag margaryny
    0,10 dag c. pudru
    2,5 szklanki mleka
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki grysiku

    Dodatkowo:
    czekoladowa polewa
    1 dżem wiśniowy
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Dżemy

Ciasto "jadzia" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto upiec 4 cienkie placki. Z grysiku, cukru waniliowego i mleka gotujemy gęsty grysik.Jak przestygnie ucieramy z margaryną i cukrem pudrem masę.
    Ciasto przekładamy:
    1.ciasto
    2.masa grysikowa
    3.ciasto
    4.dżem wiśniowy
    5.ciasto
    6.masa grysikowa
    7.ciasto
    8.polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa grysikowa Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (169 ocen)

Ciasto kukułka

To może cię zainteresować