Ciasto jabłkowe salcesonik

0 (0 ocen)

  • 60 min

To kolejne ciasto, które jest bardzo szybkie w wykonaniu. A do tego jeszcze smaczne i wilgotne.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju z pestek winogron
    4 jabłka
    5 jajek
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżeczka cynamonu

Ciasto jabłkowe salcesonik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. · Jajka ucieramy z cukrem, mąkę łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem.
    · Do jajek dodajemy olej oraz mąkę z dodatkami, mieszamy dokładnie.
    · Jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy.
    · Ciasto pieczemy w 2 keksówkach w 180 stopniach C przez 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy