Ciasto Hali

4.97 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis znaleziony w jednym z numerów "Biblioteczki Poradnika Domowego"

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 kostki miękkiej margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka

    Masa budyniowa:
    1 litr mleka
    3 budynie czekoladowe

    Masa serowa:
    4 serki "Danio"waniliowe (po 150gr)
    1/2 kostki miękkiej margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka
    1 budyń śmietankowy
Wystaw ocenę:

4.97 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto hali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę (25cm x 40cm).
    Ugotować budynie czekoladowe i gorące wyłożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować,odstawić do wystudzenia.
    Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serki i jajka.Nastepnie wsypac budyń śmietankowy i wymieszać.
    Równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
    Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180'C
    Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.84 (607 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować