Ciasto grillowane z owocami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce połączyć jajka, mleko i aromat waniliowy.
2.Dodać mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać masło i miksować jeszcze trochę do napowietrzenia ciasta.
3.Wlać do formy keksówki nasmarowanej masłem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy w środku już zrobione. Jeśli nie, to poczekać jeszcze.
4.Po ostygnięciu, ciasto pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Plastry położyć na rozgrzanym grillu i grillować do lekkiego podrumienienia z obu stron. Zrobi się lekko brązowawe i kruche.
5.Gotowe ciasto ułożyć na talerzach i podawać z owocami i bitą śmietaną.
Komentarze