Ciasto francuskie ze szpiakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna i zdrowa przekąska w kilka chwil!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 sztuka
    - szpinak w liściach z czosnkiem firmy Krakus: 220 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - serek mascarpone: 4 łyżki

Ciasto francuskie ze szpiakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak odsączamy z zalewy i razem z serkiem dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy nadzienie wzdłuż krótszego boku i zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem. Odkrawamy i nakładamy dalszą część nadzienia i tak do wykorzystania wszystkich składników. Następnie rulony kroimy na mniejsze części. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy na papierze w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy