• Ciasto francuskie z żółtym serem, szynką i pomidorkami

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Smacznie, chrupiąco i sycąco. Ciasto francuskie, pomidorki koktajlowe, żółty ser, szynka a wszystko to przyprawione bazylią i natką pietruszki. Szybka przekąska, smaczna na ciepło i na zimno.

  • kwadraciki francuskie

    Składniki

    - opakowanie ciasta francuskiego: 275 gramów
    - ser żółty: 12 plastrów
    - pomidorki koktailowe: 12 sztuk
    - szynka: 6 plastrów
    - bazylia: 1 łyżka
    - natka pietruszki - posiekana: 1 łyżka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadracików. Na każdy kawałek kładziemy plasterek sera i pół plasterka szynki. Następnie po jednym pokrojonym pomidorku. Wszystko posypujemy bazylia, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż ciasto się lekko zarumieni. Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, szynka, bazylia, natka pietruszki, obiad, wiosna, ser żólty, piknik, PRZYJĘCIE DLA DZIECI, ciasto fransuckie, piknik_ole, pomidor koktajlowy
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7241

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-23T18:13:46+02:00

106 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »