Ciasto francuskie z żółtym serem, szynką i pomidorkami

4.5 (198 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smacznie, chrupiąco i sycąco. Ciasto francuskie, pomidorki koktajlowe, żółty ser, szynka a wszystko to przyprawione bazylią i natką pietruszki. Szybka przekąska, smaczna na ciepło i na zimno.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego: 275 gramów
    - ser żółty: 12 plastrów
    - pomidorki koktailowe: 12 sztuk
    - szynka: 6 plastrów
    - bazylia: 1 łyżka
    - natka pietruszki - posiekana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Szynki Ciasto

Ciasto francuskie z żółtym serem, szynką i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadracików. Na każdy kawałek kładziemy plasterek sera i pół plasterka szynki. Następnie po jednym pokrojonym pomidorku. Wszystko posypujemy bazylia, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż ciasto się lekko zarumieni. Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Natka pietruszki Szynka Sery Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować