Ciasto francuskie z szynką i serem

4.5 (178 ocen)

  • 10 min

Przekąska w sam raz dla każdego :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    8 plastrów sera żółtego
    8 plastrów szynki drobiowej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto francuskie z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kolejno nakładamy wzdłuż krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki. Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta. Następnie rulony kroimy na mniejsze części (mini kwadraciki). Układamy na papierze do pieczenia i wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować