Ciasto francuskie z pesto

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Przystawka, która znika ze stołu w mgnieniu oka. Idealna dla osób, które lubią pesto, a szukają na nie innego pomysłu;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    pół słoiczka zielonego pesto
    5 plasterków serka topionego Hochland
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Pesto

Ciasto francuskie z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na 16 kwadratów. Na każdy z nich kładziemy łyżeczkę pesto i paseczek sera topionego. Składamy po przekątnej i nacinając brzegi sklejamy je ze sobą.
  • etap pieczenia 2. Gotowe trójkąty kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. przez czas 15 minut - aż się zarumienią.
  • trójkącik z pesto 3. Wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz czy półmisek. Można jeść je na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować