Ciasto francuskie z bananem i czekoladą.

4.5 (142 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie z bananem i czekoladą to moja propozycja na coś słodkiego i błyskawicznego na stole.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto francuskie gotowe: 1 opakowanie
    - banan: 1 sztuka
    - czekolada gorzka lub mleczna: 1 opakowanie
    - jajko świeże: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto francuskie z bananem i czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie z bananem 1. Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować