Ciasto francuskie na słono

4.49 (179 ocen)

  • 30 min

Ciasto francuskie w nieco innym wydaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 6 plasterków wędliny
    • 6 plasterków żółtego sera
    • Przecier pomidorowy
    • Oregano
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Szynki

Ciasto francuskie na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy cienką warstwę przecieru pomidorowego i posypujemy oregano, na tym układamy plastry sera żółtego (tak, aby zakryć całą powierzchnię ciasta), następnie podobnie układamy plastry wędliny. Ciasto zwijamy jak roladę i ostrym nożem kroimy w 2-3 cm plastry. Tak powstałe ślimaki wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować