ciasto francuskie faszerowane mięsem mielonym z zielonymi warzywami

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

bardzo smaczna potrawa pełna zielonych warzyw

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    0,5 kg mięsa mielonego
    mała cukinia
    puszka zielonego groszku konserwowego
    pęczek kopru
    majeranek
    1 cebula
    pieprz, sól, oliwa
    żółtko
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Ciasto francuskie faszerowane mięsem mielonym z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy pokrojona także w kostkę cukinię, koperek, majeranek i puszkę zielonego groszku, przykrywamy pokrywką, aby przez chwilę składniki się podusiły i odparowała woda.
    Ostudzony farsz układamy po środku rozłożonego ciasta francuskiego, boki ciasta przecinamy na wąski paseczki i przeplatamy je między sobą przykrywając farsz.
    Na wierzchu ciasto smarujemy żółtkiem, wkładamy do piekarnika do czasu aż się ciasto zarumieni.
    Podajemy z ketchupem lub majonezem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Groszek Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować