CIASTO EKONOMA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

CIASTO JEST PYSZNE W POŁĄCZENIU TRZECH RÓŻNYCH MAS

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE
    3 SZKL MĄKI PSZENNEJ
    20DAG MARGARYNY
    20DAG CUKRU
    6ŻŁÓŁTEK
    1ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZNIA
    3-4 ŁYŻKI ŚMIETANY KWAŚNEJ

    MASA JABŁKOWA
    1 KG JABŁEK
    1ŁYŻKA MARGARYNY
    1 GALARETKA ANGRESTOWA

    MASA KOKOSOWA
    6BIAŁEK
    1SZKL CUKRU
    20DAG WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
    1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    1/2LYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

    MASA ORZECHOWA
    4JAJKA
    12DAG ORZCHÓW WŁOSKICH
    3/4SZKL CUKRU
    1 ŁYŻKA BUŁKI TARTEJ
    1ŁYZKA KAKAO
    1ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    1ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

Ciasto ekonoma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZPODANYCH SKŁĄDNIKOW ZAGNIEŚC CIASTO

    MASA JABŁKOWA
    JABŁKA OBROĆ, ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH, MARGARYNE ROZTOPIC, DODAĆ JABŁKA ROZPRAŻYC WSYPAC SUCHĄ GALARETKE WYMIESZAĆ I CHWILE SMAŻYĆ

    MASA KOKOSOWA
    BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ MĄKE ZIEMNIACZANA WYMIESZANA Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, KOKOSY I LEKKO WYMIESZAĆ

    MASA ORZECHOWA
    BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻŁÓTEK. BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, DODAC RESZTE SKLADNIKÓW

    PRZELOŻENIE CIASTA
    CIASTO KRUCHE-MASA JABŁKOWA-MASA KOKOSOWA-MASA ORZECHOWA.
    CIASTO PIEC W CALOŚCI W TEMP. 180 STOPNI PRZEZ 40 MINUT

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.84 (623 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia