Ciasto czekoladowo-wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.12 herbatników wyłożyć na dno tortownicy.
W garnku rozpuścić margarynę z czekoladą. Dodać ser i nadal podgrzewać i mieszać. Dodać miód i porcjami budyń w dalszym ciągu mieszając. Doprowadzić do zagotowania. Taką masę wyłożyć porcjami na herbatniki.
Przykryć pozostałymi herbatnikami.
Wystudzić.
2.Zagotować ok 400 ml wody i dodać konfiturę. Dodać galaretkę i mieszać aż się rozpuści. Dodać wiśnie z nalewki .
Pozostawić do lekkiego stężenia.
Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki.
3.Galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i wystudzić.
Zimną śmietanę ubić i dodać cukier puder.
Mieszać i delikatnie dodawać rozpuszczoną galaretkę.
Śmietanę wyłożyć na ciasto.
Wyrównać i pozostawić do stężenia.
Posypać płatkami czekoladowymi.
Smacznego.
Komentarze