Ciasto czekoladowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło lub margarynę stopić i wystudzić.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Obie mąki przesiać z proszkiem i kakao,dodać razem z masłem do ubitych jajek.Dokładnie połączyć.
2.Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na pół.
3.Masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem,następnie dodawać rozgniecione truskawki i dokładnie utrzeć.Masą przełożyć ciasto.
4.Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu,dodać żelatynę i zmiksowane truskawki,dokładnie ubić.Gotową pianką udekorować ciasto.
Komentarze