CIASTO CZEKOLADOWE Z COLĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajne i smaczne ciasto w nietypowym wykonaniu bo zawiera w swoich skł. colę.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g mąki pszennej ,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    300 g cukru kryształu,
    3 czubate łyżki gorzkiego kakao,
    Szczypta sol,
    i 1 op. cukru waniliowego,
    250 g masła,
    200 ml. Coca – co,
    75 ml. Mleka,
    2 jajka
    Na polewę: 1 czekolada z nadzieniem toff,
    2-3 łyżki śmietany 30 %,
    W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto czekoladowe z colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, dobrze je roztrzepać, potem dodać mleko, roztopione i wystudzone masło oraz coca-colę, wymieszać. Mokre składniki wlać do suchych i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowaną masę wylać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec 40-50 minut. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia. Przygotować polewę: czekoladę połamać i stopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Gorącą polewę wylać na ciasto, odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować