Ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

szybkie, tanie, proste i smaczne

  • 15 min

Składniki:


  • 2 szkl. mąki pszennej
    3/4 szkl. cukru
    0,5 kostki margaryny
    1 jajko
    1 szkl. mleka
    2 saszetki gorącej czekolady w proszku
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki dżemu
    polewa czekoladowa
    kolorowa posypka

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski i zmiksować (dżem dodałam porzeczkowy).
  • 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć dobrze ukręcone ciasto. Zamiast papieru do pieczenia można formę wysmarować tłuszczem.
  • 3. Piec w piekarniku ok 40-45 minut.
  • 4. Następnie ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową. Na ciepłą, niezastygniętą polewę posypać kolorowe koraliki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy