Ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To przepis 2 w 1. Gdy dodamy przyprawę do piernika i zamiast wódki – miodu, upieczemy piernik.

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. cukru
    ● kostka margaryny
    ● 2 łyżki wody
    ● 2 łyżki wódki
    ● 3 łyżki kakao
    ● 1/2 op. cukru waniliowego
    ● 1,5 szkl. mąki
    ● 4 jajka
    ● proszek do pieczenia
    ● bakalie

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier, margarynę, wodę,
    wódkę, kakao i cukier waniliowy
    gotujemy ok. 3 minut. Odlewamy
    szklankę, a resztę
    studzimy.
  • 2. Jajka ubijamy, dodajemy
    mąkę wymieszaną z bakaliami
    i proszkiem do pieczenia. Dodajemy
    ostudzoną masę
    i ponownie mieszamy. Wlewamy
    do tortownicy wyłożonej
    pergaminem, pieczemy 45 minut
    w 180 °C. Polewamy odłożoną
    masą. Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy