Dwa blaty biszkoptowe, przełożone pysznym kemem z biszkopcikami i galaretką. Do gratka dla wielbicieli ciast przekładanych.Upiekłam to ciasto na ,,Dzień Matki,,
1.Białka ubić, dodać cukier, żółtka i dalej miksować. Do utartej piany delikatnie wmieszać przesiane kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 23*38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 160 stopni i piec ok. 25 minut. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.
2.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę na parze. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać zimna masę jajeczną. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, pokroić w paski.
3.Przełożenie:
placek- masa-paski galaretki pomiędzy biszkoptami-masa-placek- wierzch ozdobić resztą masy, oprószyć kakao i polać polewą.
Komentarze